HU|DE|EN
0
Ingyenes lakberendezési tanácsadás
3D látványtervezés


Hasított kvarcit

 

A kvarcit a gránit mellett az egyik legkeményebb kőzet, ezért nagyon jó a kopásállósága és időtálló. A homokkő - betemetődése során - hő és nyomás hatására kvarcban gazdag kőzetté alakul.

Az általunk forgalmazott kvarcitok felülete hasított, ezért kiválóan alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására. Kültéren teraszburkolatként és medence köré is ajánljuk őket. Csillámos szerkezetének köszönhetően rendkívül egyedi megjelenést kölcsönöz otthonának, teraszának.

Ellentétben a kerámialapokkal, ez a burkolat sohasem „fut ki”, mert minden építészeti és lakberendezési stílushoz jól illeszkedik. Ön az érdekes és merész burkolatokat kedveli? Akkor Önnek ideális választás a kvarcit. Hasított felületének és jellegzetes színvilágának köszönhetően exkluzív hatást kelt.

Hasított felülete ellenére megfelelő kőápoló szerek használatával könnyen tisztántartható, ezért egyre népszerűbb beltérben fal- és padlóburkolatként is.

Kvarcból áll, mely nagyon erős anyag, ellenálló képessége ennek köszönhetően nagyon jó, akár kocsibeállóhoz is remek választás.

Mivel szabályos és szabálytalan formában is kapható, ezért bármely megoldás is tetszik Önnek, megtalálja nálunk az Önnek megfelelőt.

Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

Megfelelő lerakás és ápolás mellett évtizedekig tartós marad kültéren és beltérben egyaránt. A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.

Fontos tudni, hogy amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

A képen látható Memnon Kolosszusokat egyetlen - 18 méter magas - kvarcit tömbből faragták ki. (Luxor, Egyiptom)

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel