HU|DE|EN
0

Blog bejegyzésekKő és üveg harmonikus egysége két nőies házban

Ebben a két otthonban a felületek dominálnak: a fa, az üveg és a rusztikus kőburkolatok egyedi struktúrája. A tört fehér szín világossá teszi és maximálisra tágítja a teret, miközben hagyja érvényesülni a különböző anyagokat. Bár a fehér már önmagában is könnyed légkört teremt, meleg árnyalatú fával párosítva még barátságosabbá tehetjük a lakásbelsőt. A világos tónusú fapadló és nyílászáró ideális választás, mert nem nyomja el ezt a halvány színvilágot. Változatos textúrával, és egy kevés színnel pedig tovább gazdagíthatjuk a látványt. A kevés színből összeállított enteriőrökben a kiegészítőknek fontos szerepük van. A teret feldobhatjuk feltűnő anyagokkal és formákkal, a fehér falakat pedig képekkel élénkíthetjük fel.

Mivel mindkét ház sok természetes fényt kap, ezért olyan térelválasztó elemet kellett találni, ami ugyan magára irányítja a figyelmet, azonban a háznak ezt az adottságát nem töri meg. Az üvegfüggöny tökéletesen megfelelt erre a célra, hiszen egy attraktív és feltűnő látványelem, mely nem csak, hogy nem gátolja a fény beáramlását, hanem fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően egyenesen visszatükrözi azt, így a tér még világosabb és szellősebb lesz. Természetes anyagokkal való párosítása pedig a különböző felületek és tónusok finom kapcsolatát erősíti. Kifinomult anyaga az egyik házban a nappali és az étkező csillárjaiban, a másik házban pedig a lépcsőben, a pultlapban, a mozaikban, valamint az étkezőasztalban köszön vissza.

Mindkét házra jellemző a könnyed, nőies légkör. Az első házban az elegáns, lágy vonalak közé tökéletesen illeszkedik a rusztikus felületű fehér márványból készült mediterrán kőburkolat, mely keretet ad az üvegfelületeknek. A lágy, krémes árnyalatú onyx falburkolat - mely a második házban több felületen is visszatér -, tökéletesen harmonizál a meleg tónusú bútorokkal, és bár a fehérhez hasonlóan kiemeli a kontrasztos színeket, annál mégis természetesebb hatású, optikailag pedig tágítja a teret.

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

Nagyításhoz kattints a képekre!

684368586897690269096916x692669336939688968816866x6963695569606967697469777023x6985x69927002x

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Az üveg varázsa

Vissza »

  
Megosztás
Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel