HU|DE|EN
0

Blog bejegyzésekKókuszmozaik - egy szelet természet

Kókusz - az élet fája

Az első kókuszpálmákat Indonéziában és Malajziában termesztették. Innen vitték el a hajósok a trópusi vidékekre. A kókuszdió a kókuszpálma termésének a magja, mely kezdetben gyógyászati, később táplálkozási szempontból is népszerűvé vált. Thaiföldön a kókuszdió az első szilárd étel, amit a csecsemőnek adnak, mivel nagyon gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben.

Miből készül a kókuszmozaik?

Biztosak vagyunk benne, hogy a különleges kókuszmozaik még azoknak is tetszeni fog, akik magárt a trópusi finomságért nincsenek annyira oda.

1. széria - Édes kísértés (a Jeges csokoládé, a Habos kakaó, a Rafinált csokigolyók, a Csábító trüffel, a Csokoládés mascarpone, a Csokoládés hólabda és a Lágy nugát tartozik ide).

A mozaikdarabkák a kókuszdió héjából készülnek. Minden egyes darabja egyedi kézimunka: a kókuszdió héját kis lapocskákra vágják, melyekből dekoratív falburkolatot készítenek. A kókuszdió héja természetes gyantát – lignint - tartalmaz, ami védelmet nyújt a kártevők ellen.

Cocomosaic

kollázs

2. széria - Rusztikus báj (ide tartozik: Amalfi, Èze-Village, Cortona, Vinci, Portofino, Tropea). A mozaikdarabkák keményfából (mangó, mahagóni, teakfa) készülnek. A teljesen kiszárított és hőkezelt fadarabkákat összeillesztik, majd egyesével összeragasztják. Ez az eljárás szintén védelmet nyújt a kártevők ellen.

3. széria - Titokzatos természet (Egzotikus mahagóni) A mozaikdarabkák a mahagónifa kérgéből készülnek. wooden-bark-line-woo310-1-600x400wooden-bark-line-woo310-3-600x400

Titokzatos természet (Java aranya) A mozaikdarabkák a kókuszpálma törzséből készülnek.

Titokzatos természet (Jeges fuvallat) A mozaikdarabkák keményfából (elsősorban gumifából) készülnek.

4. széria - Átformált kincsek (a Fűszeres kávékrém, a Mézédes Melange és a Hűsítő jegeskávé tartozik ide). A mozaikdarabkák a kókuszdió héjából készülnek.

 KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Címkék:

Vissza »

  
Megosztás
Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel