HU|DE|EN
0

Blog bejegyzések"Körbenapozott nyugalom a Csepel-szigeten"

...címmel jelent meg a Mi otthonunk magazin számában ez az aktív ház, melynek fő feladata az energia megtartása, a szolgáltatóktól való minél nagyobb függetlenség, 22 napelem és 2 napkollektor létesítésével. A hosszútávú tervezés előtérbe helyezése a természetes energiák hatékony kinyerése mellett, a külső és a belső terekbe tervezett minőségi anyagokon is észrevehető.

Már rögtön az előszobában a ház egységét meghatározó Jura mészkő burkolat fogadja a belépőt, mely meleg színárnyalatú faburkolattal párosítva elegáns és barátságos hatást kelt. A földszinten egy térben kapott helyet a nappali és a konyha-étkező, ezért magától értetődő volt, hogy zavaró burkolatváltások helyett egységes mészkő burkolat kerül a padlóra. Megfelelően kezelve a konyhában is bátran használhatjuk a mészkő burkolatot padlóra, falra, de akár munkapultként is. A nappaliban finom eleganciát sugároz a kandalló és a padló azonos mészkőburkolata, miközben a fürdőbe egy cseppnyi eklektika költözött a stílusok jó arányú keverésével. A rozsda hatású kerámiabetét izgalmassá teszi a vörös árnyalatú Jura mészkő burkolatot.

A házat minden oldalról körülöleli a kávébarna gneisz mediterrán kőburkolat, mely tökéletesen illeszkedik a külső térbe, és a nagy üvegfelületeknek köszönhetően nem érezzük soknak rusztikus megjelenését. A teraszra kilépve barátságos, otthonos látvány fogad minket. Jó ide kiülni! A kertkapun kilépve látjuk, hogy még a kerítésen is visszatér a gneisz kőburkolat egy visszafogottabb, és egyáltalán nem szokványos formában.

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

Vissza »

  
Megosztás
Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel