HU|DE|EN
0
3D látványtervezés

Rusztikus báj

Èze-Village

Èze egy rusztikus dél-franciaországi városka, mely pár kilométerre fekszik Nizzától. Ha három színnel kellene megfesteni, az a homokbarna, az antik szürke és a tengerkék lenne. Terméskőből készült, patinás házai között sétálgatva úgy érezzük, mintha pár száz éve megállt volna itt az idő. A girbegurba, keskeny utcák egy középkori várromhoz, és egy köré épült egzotikus kerthez vezetnek. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, valamint Èze történelmi hangulatú, ódon házaira.

Rusztikus stílus

A rusztikus szóról a mediterrán stílus durván megmunkált, nyers felületű, vagy antikolt burkolatai, tömörfából készült, meleg árnyalatú, öreg, kopottas bútorai és kovácsoltvas kiegészítői jutnak eszünkbe.

Bár a mediterrán stílusú házak napjainkban még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, egyre több helyen találkozunk a rusztikus lakberendezés modernizált változatával.

De meg is fordíthatjuk: manapság egyre divatosabb modern miliőben rusztikus elemeket használni.


Amalfi
 
Amalfi
     

Amalfi
 

Stresszoldás meleg árnyalatokkal

Meleg tónusú kókuszmozaik falburkolat teszi ezt a szobát dekoratívvá, mely hivalkodó színek hiányában pihentető hangulatot áraszt. Bátran kombinálhatjuk fémmel, üveggel vagy fával. Felülről megvilágítva pedig még jobban kiemelkedik érdekes, rusztikus textúrája.

Mediterrán színek

A rusztikus stílus a természetből meríti színvilágát. Jellemző színei a naplemente által ihletett intenzív vörös és narancssárga, az olajfák zöld színe, a tenger azúrkékje, a tengerparti homok meleg színárnyalatai, melyek patinás sötétbarna színekkel, vagy akár élénksárgával is jól kombinálhatók.

 

Amalfi
 
Èze-Village
 
Cortona
 
Vinci
             

Portofino
 
Tropea
 
Valldemossa
   
  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel