HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Padlólap, padlóburkolat Jura mészkőből

Műre lépni szabad! De akar-e otthonában?


Padlólap mészkőből – a 190 millió éves régészeti ritkaság olcsón megvehető otthonába

Jura beige padlóburkolatMázas kerámia kerüljön otthona padlójára?

  • Vagy inkább egy 190 millió év alatt keletkezett természetes kőburkolatot szeretne a talpa alá?
  • Melyikről induljon minden reggel a napja?

A Jura mészkő padlólap évtizedeken keresztül megőrzi csillogó fényét megfelelő ápolással. A Jurából készült 190 millió éves padlólapok előnyeinek azonban még nincs vége.

Kiváló a kopásállósága is, mert a 190 millió éves Jura az egyik legkeményebb és legtömörebb mészkő. Ezért nem véletlen, hogy a Jura mészkő padlóburkolatok éttermekben, autószalonokban, bevásárlóközpontokban és reptereken is remekül bírják a gyűrődést. Gondolja csak végig! Otthona nappalijában a padlólap évtizedekig szép marad, és megfelelő kőápolással csillogó fényét is megőrzi.

A Jurával nemcsak a nappalijában lehet szép és tartós a padlóburkolat, hanem az előszobában, a konyhában és a vizes helyiségekben is.

Padlólap lerakása

Jura beige mészkő padlólapokA lerakás módja szerint a padlóburkoló lapokat lerakhatjuk hálós, vagy diagonál (átlós) kialakítással is. A padlólap szükséges mennyiségének a kiszámításánál arra figyeljünk, hogy a diagonál lerakásnál több lesz a vágási hulladék, ezért nagyobb ráhagyással kell rendelni a lapokat. Kőburkolatoknál kedvelt az ún. "soros lerakási mód" is. A szélesség és a vastagság mérete választható, a hosszúság pedig 50-90 cm között változik. A "soros" padlólapokat lerakhatjuk kötésben ill. váltósoros rakással is. Ilyenkor a lapok szélessége is változó (20/25/30/40 cm). Az így lerakott padlóburkolatok nagy előnye a kerámia lapokkal szemben, hogy maga a kőlap lesz a hangsúlyos, nem pedig a szabályosan futó fugák.

A kőlapok lerakási technológiájuk szerint lehetnek hagyományos és ragasztott kivitelűek.

  • A hagyományos módszernél a mészkő lapokat ágyazóhabarcsba (mischung) fektetik. Az ágyazóhabarcs cement és homok keveréke. Ezt a technológiát elsősorban vastagabb padlóburkolatok készítésénél alkalmazzák.
  • Ragasztott technológiánál a lapokat megfelelően előkészített betonaljzatra ragasztják, de nagyon fontos a megfelelő ragasztó és fugázóanyag kiválasztása.

Fontos tudni:

  • Jura beige fürdőszobaburkolatA mészkő burkolólapoknál a ragasztónak fehér színű kőragasztónak kell lennie. A nem megfelelő ragasztó "átüthet" a kövön, és tönkreteheti a kő szépségét.

A Jura mészkő padlófűtéses helyiségekben is lerakható. Figyeljünk arra, hogy a felület megfelelő távolságokban dilatálva (mozgási hézagolva) legyen. A betonaljzatba vágott dilatációs csíkokat semmiképpen se burkoljuk át mészkőlapokkal, mert a mozgás hatására a lapok eltörhetnek. A segédanyagokat is ennek megfelelően válasszuk ki (flexibilis ragasztó ill. aljzatkiegyenlítő).

  • A mozgási hézagok kialakítására használhatunk különböző műanyag vagy fém profilokat, de a fugát kitölthetjük semleges (nem maró hatású) kőszilikonnal is.

A Jura mészkőlapok lerakásánál gyakori igény a minimális fugahézag. Ez az ún. "nullfuga", vagy mondják "zárt fugának" is, ami csak a nevében "nullfuga". A gyakorlatban 1-2 mm fugahézagot jelent, attól függően, hogy milyen méretű, illetve fózolt vagy vágott élű-e a padlólap. A fózolt élű lapoknál a nullfuga is szélesebbnek látszik.

Hasznos tudni:

  • Jura szürke padlóburkolatFuga nélkül nem javasolt az 1-2 cm-es padlólapokat lerakni, mert a DIN szabvány megengedi a mészkövek méretében a +/-2 mm eltérést. Ezért a kőlapok eltérő méretűek lehetnek, így fuga nélkül a sorok nem fognak "futni".
  • Szerencsére ma már a fugaszínek igazán bő választéka áll rendelkezésünkre, ezért minden Jura mészkő színhez kiválaszthatjuk a hozzá színben illő fugázóanyagot.

Legyen könnyebben tisztítható a padlóburkolat? A szennyeződésektől is szeretné megóvni a lapokat?

  • Lithofin kőimpregnáló szerek használatával ellenállóvá teszi a mészkövet a szennyeződésekkel szemben.
  • Használja, és padlóburkolata tartósan szép marad.


Felkeltettük az érdeklődését?
Kérdése van a padlólapokról?
Hívja munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!


Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel