HU|DE|EN
0

Blog bejegyzésekHogyan válasszunk fugaszínt?

A fugázó anyag színének kiválasztásánál többféleképpen dönthetünk. Általánosan elfogadott, és esztétikailag a leginkább előnyös, ha a burkolattal azonos, vagy ahhoz nagyon hasonló árnyalatot választunk. A burkolattal összeolvadó árnyalat egyrészt megnyugtató a szemnek, másrészt egy összefüggő térben semmiképpen sem érdemes a burkolatot a fugával "felszabdalni". Más kérdés, ha kimondottan az a célunk, hogy egy eltérő árnyalattal kiemeljük a burkolat színét, formáját. Vigyázzunk azonban arra, hogy egy kontrasztos tónus választásával rácsos hatást érhetünk el! Minél kisebbek a burkolólapok, annál zavaróbb lesz a látvány.

Természetes kőburkolatoknál válasszunk a természetes színárnyalatok közül, mert ott különösen visszás egy nem odaillő fugaszín. A padlólapok fugázásakor sokan félnek a világos fugaszínek használatától, mondván, hogy gyorsan elkoszolódik. Ilyenkor egy költségesebb, de a későbbiekben annál megtérülőbb választás a műgyanta alapú fugázó anyag használata.

Nézzétek meg, mennyire tudja befolyásolni a burkolat összhatását egy jól vagy rosszul megválasztott fugaszín! Ti melyiket választanátok?

Szöveg: Szalárdi Zsófia | Fotó: Oravecz István

Vissza »

  
Megosztás
Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel