HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Rusztikus falburkolatok

 

Csak a változás állandó. Kőpanel otthonainkban régen és ma

» Nézze meg galériánkat!

Magyarországot a 90-es években érte el a természetes kövek iránti érdeklődés. Elsősorban lábazat-, homlokzat- és kerítésburkolatként váltak népszerűvé, kiegészítve a kertekben megjelenő kőből készült virágtartókat, szökőkutakat és szobrokat. Ezek a rusztikus, szabálytalan kőburkolatok ma már inkább csak elvétve találhatók meg. A belőlük készített mediterrán kőcsík és kőpanel azonban egyre gyakrabban jelenik meg a házak homlokzatán, lábazatán és kerítésén.

Az általunk forgalmazott mediterrán kövek különféle kőzetekből, változatos színvilággal kaphatók, melyek lehetnek tört vagy vágott felületűek, egészen vékony csíkok, vagy akár 3 dimenziós megjelenésűek. Többféle méretben és vastagságban rendelhetők, így akár gipszkarton falra hálózva (falburkoló panel) és egyesével is felrakhatók. Utóbbi igazán rusztikus hatást kelt, mert nem szabályos panelként ismétlődő mintázatot ad.

Erre figyeljen a homlokzatburkolat kiválasztásakor:

A manapság egyre divatosabb passzívházas technológiánál is készülhet a ház lábazata és/vagy homlokzata akár 4-5 cm vastag kőből is. A hagyományos ragasztási technológia alkalmazásával ez a burkolási mód azonban nagyon kockázatos. Ezért már a ház tervezési stádiumában érdemes a tervezővel, illetve műszaki kollégánkkal egyeztetni, hogy egy szakszerű burkolási technológia készülhessen.

A kint és a bent egysége

Míg régebben a rusztikus kőburkolatokat elsősorban a mediterrán stílussal azonosították, az új divat - a kifinomult, letisztult vonalvezetés - a kőburkolatokat is utolérte. Olyannyira, hogy ma már nem csak kültéren találkozunk velük. »Nézze meg referenciáinkat!

  • A kőpanelek belső helyiségeink legizgalmasabb dekorációs elemeivé váltak.
    Megteremtették ezzel a külső és a belső terek egységét.

Az érdekes felületek és a merész színvilágok kedvelői bátran kombinálhatják a kőpaneleket fémmel, fával, kontrasztos színű bútorokkal és kiegészítőkkel. A hangulatvilágítás elemeként pedig - a legújabb trend szerint - sejtelmességet és misztikusságot sugallnak.

  • A Mediterrán Építőház speciális technológiájával kisebb falfelületekre (lakott épületekben is) tisztán, gyorsan felburkolhatók.

Mivel belső tereinkben biztosan magukra irányítják a figyelmet, jobb, ha a „kevesebb néha több” elvét alkalmazva szobánként csak egy-egy falfelületet dekorálunk velük. Ugyanaz a falburkoló panel aztán visszatérhet más helyiségben is, folytonosságot biztosítva ezzel az egész házban.


 

Hasznos tudni

  • A műkőből készült, illetve a kőutánzatú falburkolatok nagyjából egységes színtónusúak.
    A természetes kőlapok azonban színben eltérőek lehetnek egymástól.
  • Ez azért van, mert ezek nem mesterségesen előállított lapok, hanem a természetből kikerülve méretre vágják őket, és felületüket igény szerint megmunkálják.
  • A színbeli változatosság nem hátrány, hanem éppen ez a kő szépsége.
Szakszerű burkolással (megfelelő ragasztó) és gondos ápolással (kőápoló szerek) a kőburkolat
  • évtizedekig megőrzi eredeti szépségét.
Ha igazán karakteres burkolatra vágyik, emelje ki a mediterrán kő színét
Lithofin színmélyítő impregnálószerrel!

A rusztikus falburkolatok felkeltették az érdeklődését?
Kérdése van a kőről?
Hívja munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel