HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Mészkő mozaik

 

A IV. század végén a mozaik fő díszítőelemként jelent meg az építészetben. A padlót és a falakat apró, színes márványkockák díszítették, melyek szépséget és vidámságot vittek a mindennapokba. Akkoriban kézzel készültek az egyes mozaikelemek, és elsősorban a fürdőkben, illetve tekintélyesebb polgárok lakóépületeiben terjedtek el.

Ma már egyre kedveltebbek magánépületekben is, elsősorban falon, dekorációs elemként. Bár sokféle kőzet használható mozaik készítéséhez, nagyon fontos szempont az esztétika mellett az időtállóság és nem utolsósorban a megmunkálhatóság.

Lehet rusztikus, bányanyers, vagy éppen csiszolt felületű, különböző vastagságú, méretű és színű. Előnyére válhat, hogy nagyon tömör és nagyon kemény kőzet, hogy harmonizál mind a régies, mind a modern stílussal. Amivel azonban leginkább belopja magát a szívünkbe a mészkő mozaik, az a visszafogott és barátságos megjelenése, mellyel finom eleganciát teremt otthonunkban.


 

Felkeltettük az érdeklődését?
Kérdése van a mészkő mozaikokról?
Hívja munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel