HU|DE|EN
0
Ingyenes lakberendezési tanácsadás
3D látványtervezés

Dekorációs festészet

Környezetünk összhangját a különböző berendezési tárgyakon túl a díszítő elemek is meghatározzák. Szeretjük az üres falainkat képekkel díszíteni. A megfelelő stílusú és színvilágú festmények adják meg otthonunk egyedi, csak ránk jellemző karakterét. A legszebb, legkarakteresebb festmények sem tudják azonban feldobni a harmónia nélküli belső teret. A rosszul kiválasztott képek pedig a legjobban megtervezett otthon hangulatát is elronthatják.


Nagyon fontos, hogy bátran alkalmazzuk a kontrasztok adta lehetőségeket. Egy modern berendezésű lakásba ellenpontként feltehetünk a falra klasszikusabb hangulatú képet, vagy egy adott színvilágú helyiségbe kerülhet akár teljesen eltérő szín-hangulatú festmény. Bármilyen rendezőelvet találunk is ki, minden esetben legyünk mértékletesek.


Az otthonunkban található kiegészítők közül a képek talán a legfontosabbak, hiszen folyamatosan „szem előtt vannak”, befolyásolják a helyiség térbeli hatását, hangulatát, díszei az adott szobának. Ha belépünk egy helyiségbe, a bútorok után a képeket látjuk meg elsőként, s ez mindjárt hatást is gyakorol hangulatunkra.

Az értékes műalkotások elhelyezése, és megfelelő megvilágítása igen fontos feladat. A festményekhez illő keretek kiválasztása pedig komoly körültekintést igényel.


Minden esetben tervezzük meg előre, hogy melyik falfelületen milyen képet szeretnénk látni. Természetesen itt fontos a méret, a szín és a stílus pontos meghatározása. A képek falra helyezésénél ne feltétlenül a szimmetriát tekintsük egyedüli támpontnak, inkább a színek és a formák egyensúlyára törekedjünk. Legtöbbször előforduló hiba, hogy a képeket túl magasan vagy nagyon alacsonyan helyezik el. Ennek elkerülése érdekében tegyük a képeket szemmagasságba. A kisebb képeket két-három sorban is felakaszthatjuk egymás alá, de elszórtan is elhelyezkedhetnek a falon.

A kép készülhet selyemre, művészvászonra vagy művész papírra. A keretezés történhet hagyományos módon, vakrámára feszítve vagy üveg alatt paszpartuval stb.A képek természetesen egyedi grafikával is megrendelhetők. További képekért kattintson!


Felkeltettük az érdeklődését?
Válasszon otthonába dekorációs festményeink közül!
Hívja munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel