HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Gránit, bazalt

 

A gránit tulajdonságai

A gránit az egyik legkeményebb, durva és közepes kristályszemcséjű, mélységi kőzet. 100-200 km mélyből származik, olvadt kőzetanyagból alakul ki. Kopásállósága nagyon jó, ezért időtálló.

Mintázata lehet fehér, rózsaszín, szürke és fekete. Előfordulnak benne jól fejlett üvegkvarckristályok, fehér vagy rózsaszín földpát, sötét csillám.

A gránitot 4000 éve használják építésre és faragásra, a régi egyiptomiak monumentális szobraikat készítették belőle. Hatalmas befejezetlen obeliszk fekszik Asszuán gránitbányájában.
 

A gránit burkolat előnyei

Fagyálló tulajdonságának köszönhetően kiválóan alkalmas kültérre, ezért a mai korban elsősorban a középületek homlokzatait és belső tereit díszíti, de nagyon kedvelt magánházak belső fal- és padlóburkolataként, valamint konyhapultként is, mert a luxus érzését kelti.

Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

Az általunk forgalmazott gránitok többféle felülettel rendelhetők. Lángolt vagy stokkolt felülettel alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására, ezért kültéren teraszburkolatként és medence köré is ajánljuk őket.

A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.
 

Amit a gránit burkolatról fontos tudni

Amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

A képen látható gránithegy 1098 m magasra emelkedik a folyó szintje fölé a Yosemite Nemzeti Parkban.
(El Capitan, Kalifornia, USA)

 

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel