HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Anröchtei mészkő

Az Anröchtei mészkő keletkezése

Az Anröchtei mészkő a kréta korban keletkezett. Nagyon tömör, üledékes kőzet. A folyamatosan rárakódó újabb és újabb üledéktömegek tömörítették, ezért nagyon jó a kopásállósága. Egyediségét zöld színének, valamint a benne lévő ősmaradványoknak és növénylenyomatoknak köszönheti, ezáltal a felülete soha nem lesz egysíkú.

 

Az Anröchtei mészkő felhasználási területei

Kültéren homlokzati, illetve lábazati burkolatként is kiváló, azonban megfelelő technológia alkalmazásával teraszok és egyéb csúszásbiztos felületek is kialakíthatók.


Ellentétben a kerámialapokkal, ez a burkolat sohasem „fut ki”, mert minden építészeti és lakberendezési stílushoz jól illeszkedik. Karakteres színvilága kiválóan beleillik egy klasszikus enteriőrbe, de egyre kedveltebb minimál stílusú lakások burkolataként is. Sötétbarna és fekete színekkel kombinálva pedig - a legújabb trend szerint - sejtelmességet és misztikusságot sugall. Ha soknak érezzük sötét tónusát, bátran kombinálhatjuk melegebb színvilágú mészkőlapokkal.

Meleg hatása van, padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

 


Fontos tudni

Amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

 


Legyen szép otthona. Válasszon családjának természetes kőburkolatot!
Kérdése van az Anröchtei mészkőről?
Hívja szakértő munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!


Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel