HU|DE|EN
0
Ingyenes lakberendezési tanácsadás
3D látványtervezés


Kő mozaik

 

Mozaik

Változzon otthona a kődivat szerint!

A természetes kő mozaikok, falpanelek mára dekoratív lakberendezési tárgyakká nőtték ki magukat. Még a mediterrán stílus jegyeit képviseli az érdekes formájú kavics, méretre vágott és szabálytalan formával a mészkő, de megjelennek már a minimálban is a márvány, az onyx, vagy a lávakő mellett, különleges hatást keltve belső tereinkben.

Mozaik fajták

A mozaik lehet szabályos négyzet, vagy téglalap alakú és 3 dimenziós, ahol változik a lapok vastagsága. Egyre divatosabbak a mikro mozaikok, melyek mérete 1x1 cm. Trendi a természetes anyagok együttes megjelenése, így az üveg-, fém-, kő mozaik kombináció, valamint a matt, fényes és antik felületek váltakozása egy panelen belül. Természetesen a glamour-os csillogást sem nélkülözhetik modern mozaikjaink. Tűzpirosra, lilára, arany-, ezüst és rézszínűre festve a régmúlt korok csillogó pompáját hozzák vissza otthonainkba.

A mozaikok egykor elsősorban az előkelő polgárok fürdőiben, palotáiban terjedtek el. A korabeli mesterek minden mozaikdarabot egyesével raktak a falra vagy a padlóra, mert akkoriban még nem létezett a mai technikának köszönhető hálóra ragasztás. A háló mérete általában 30x30 cm-es, mely ollóval könnyedén kisebbre vágható, ha pl. dekorcsíkot szeretnénk elhelyezni a burkolatban. A természetes hatást fokozhatjuk, ha illesztett oldalú hálózott mozaikot vásárolunk, ahol a panelek között eltűnnek a határok és az egyes elemek tökéletesen illeszkednek egymásba.

» Nézze meg kő mozaik galériánkat!

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel