HU|DE|EN
0
Ingyenes lakberendezési tanácsadás
3D látványtervezés

Jura mediterrán kő

Jura mediterrán kő származási országa: Németország, kőzete: mészkő

mélysége: 1-2 cm vagy 3-3,5 cm
magassága: 2/3/5 cm
hosszúsága: változó

» Nézze meg galériánkat!

A Jura mészkő az egyik legkeményebb és legtömörebb mészkő (190 millió éve volt megkeményedni), ezért az idő múlásával sem kopik meg a felülete és nem morzsolódik. Porózus, de minimálisan lyukacsos. Nem koszolódik a lyukak mentén, így kültérre lábazat- és homlokzatburkolatnak, beltérbe pedig falburkolatnak kiválóan alkalmas. »Nézze meg referenciáinkat!

A Jura mészkő harmonizál mind a régies, mind a modern stílussal.

 • Mediterrán stílusú házak homlokzatán és belső tereiben szépen kiegészítik az intenzív, meleg tónusú színek és a természetes anyagok.
 • Semleges színekkel (fehér, szürke, fekete) párosítva a minimalista házak egyik legizgalmasabb eleme.
 • Lágy, krémes színvilága kiemeli a kontrasztos színeket, mégis sokkal finomabb és természetesebb hatású, mint a hófehér háttérszín, optikailag pedig tágítja a teret.
 • Bordó kiegészítőkkel (pl. függöny) hatásos kombinációja a nyugalomnak és a kifinomultságnak. Tökéletes egyensúlyt teremt a meleg és visszafogott nyers szín az eleganciát, gazdagságot és életerőt sugárzó bordóval. A hangulatvilágítás elemeként pedig - a legújabb trend szerint - sejtelmességet és misztikusságot sugall.

A Jura mediterrán kő többféle méretben és vastagságban rendelhető, valamint hálózva és egyesével is felrakható. Utóbbi igazán rusztikus hatást kelt, mert nem szabályos panelként ismétlődő mintázatot ad.

 • A Mediterrán Építőház speciális technológiájával kisebb falfelületekre (lakott épületekben is) tisztán, gyorsan felburkolható.
 • A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének, valamint kültéren graffiti elleni védőszerrel kezelhetők.

Hasznos tudni:

 • A műkőből készült, illetve a kőutánzatú falburkolatok nagyjából egységes színtónusúak.
  A természetes kőlapok azonban színben eltérőek lehetnek egymástól.
 • Ez azért van, mert ezek nem mesterségesen előállított lapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, és felületüket igény szerint megmunkálják.
 • A színbeli változatosság nem hátrány, hanem éppen ez a kő szépsége.

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel