HU|DE|EN
0
Ingyenes lakberendezési tanácsadás
3D látványtervezés


Homokkő

 

A homokkő régóta fontos építőanyag. Ellenálló képessége miatt az üledékes kőzetek között úgy építő-, mint szobrászati anyagként felülmúlhatatlan. Mivel a földkéreg üledékes kőzeteinek 10-20%-át teszi ki, a palás agyag után a második leggyakoribb kőzet. Felhasználásának időtlenségét a Földön két helyszínen tapasztalhatjuk meg. Mindkettőt az eredeti képződési helyén lévő kőzetbe faragták több mint 2000 éve. Az egyik a világörökség részét képező petrai sziklasír (kép), a másik az egyiptomi Abu-Szimbel.

Az általunk forgalmazott homokkövek fagyállóak, nagyon kemények és nagyon jó a kopásállóságuk, ezért kültéren homlokzatburkolatként, teraszburkolatként, medence köré és kocsibeállókhoz is ajánljuk őket. Hasított felületüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására.

Meleg, őszies színeik barátságossá varázsolják kertünket és jól illeszkednek a növények és más természetes burkolatok közé, ezért mind régies hangulatú házak, mind modern kertek burkolataként ideálisak. Több méret kombinációjával is lerakhatók, mellyel egészen egyedi hatást érhetünk el.

Hasított felületük ellenére megfelelő kőápoló szerek használatával könnyen tisztántarthatók. Impregnálószer használatával pedig nemcsak védeni tudjuk a külső hatásokkal szemben (koszolódás, olajos foltok stb.), hanem meleg színvilágukat még erőteljesebbé, intenzívebbé tehetjük.

Megfelelő lerakás és ápolás mellett évtizedekig tartósak maradnak. A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.

Ellentétben a kerámialapokkal, ez a burkolat sohasem „fut ki”, mert minden építészeti és lakberendezési stílushoz jól illeszkedik.

Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le, akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne.

Fontos tudni, hogy amíg a különböző kerámia ill. greslapok nagyjából egységes színtónusúak, addig a természetes kőlapok színben eltérőek lehetnek egymástól. Ennek oka, hogy ezek nem mesterségesen előállított padlólapok, hanem a természetből tömbként kikerülve méretre vágják őket, ill. felületüket igény szerint megmunkálják. Ez nem hátrány, ez a kő szépsége.

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel