HU|DE|EN
0
3D látványtervezés


Üvegmozaik, fémmozaik, kőmozaik

 

Mindenkinek van egy álma, ahogyan otthonát kívül és belül egyaránt elképzeli. Bár olykor merészen nagyot álmodunk, szeretnénk elégedettséget és büszkeséget érezni, amikor a megálmodott csoda valósággá válik. Valami különlegeset akarunk, egyedit, látványosat, de mégis minden túlzástól mentes, esztétikus otthont.

Otthonunk különlegessége, kőburkolatunk dekorációs eleme lehet a mozaik.


 

Nemes anyagok párosítása: kő- és üvegmozaik

Kő- és üvegmozaikjaink egyedülálló különlegessége a különböző anyagok együttes megjelenése, így az arany-üveg-kő-fém kombináció. Beltéri burkolatként ajánljuk őket kőburkolataink látványos díszítőelemeként.

Fémmozaik, a modern design-elem

A fémmozaik a high-tech stílus egyik fő eleme. Itt is érvényesül a „kevesebb néha több” elve, hiszen a túl nagy felületen való alkalmazása rideggé és személytelenné teszi a teret. Egy-egy fémmozaik dekorációs csíkkal azonban kiemelhetünk egy-egy falszakaszt, illetve hangsúlyosabban tudunk dekorálni, mint a „hagyományos” anyagokkal. Különleges és elegáns megoldás a kő- vagy üvegmozaik bordűr alá és fölé közvetlenül egy-egy fémmozaik dekorcsíkot elhelyezni a burkolatban.

A mozaik burkolása

  • Minden esetben gyakorlott, referenciával rendelkező burkolót érdemes választani a mozaikok burkolási munkáinak elvégzésére.
  • Az üveg-, fém- és kőmozaikkal való burkolás során különleges gépek és technológiák nem szükségesek, azonban a ragasztót és a fugázó anyagot nagy körültekintéssel kell kiválasztani.
  • Az üvegmozaikhoz áttetsző volta miatt kizárólag fehér, flexibilis ragasztó használatát javasoljuk. Így a felrakás után nem változik meg az üvegmozaik színe.
  • Nagyon fontos a megfelelő fugaszín kiválasztása is, mert jelentősen befolyásolja a látványt.
  • Az egyes lapok (hálók) közötti távolságnak azonosnak kell lennie a fugahézag méretével, különben a sorok nem fognak „futni”.
  • A fugázás után a felületen maradt fugamaradékot gondosan távolítsuk el.
 

Felkeltettük az érdeklődését?
Kérdése van a mozaikokról?
Hívja munkatársunkat a 06-23-500-770-es telefonszámon!

Árajánlatkérő űrlap

Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.

  
Megosztás
Blogunkból...

Még több blog bejegyzésBlogbejegyzéseink között különböző témakörökben találtok ötleteket és inspirációkat otthonotok harmonikusabbá tételéhez. Kőburkolatokkal kapcsolatos szakcikkek mellett lakberendezési témákról is olvashattok hétről-hétre. Ha konkrét témakör iránt érdeklődtök, kattintsatok az oldal jobb oldalán lévő címkékre, vagy írjátok be a keresőbe a kulcsszót, és rögtön megjelenik a hozzá tartozó cikk.
Iratkozzatok fel blogértesítőnkre, így elsőként értesültök legújabb bejegyzéseinkről!
Ha kérdésetek van, az info@mediterranepitohaz.hu oldalra tudtok nekünk írni.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Lépjen kapcsolatba velünk, segítünk!

Kapcsolatfelvétel